8,628 ק"מ מפרידים בין השדות המוריקים, העמקים רחבי הידיים הפארקים והמקדשים של האי קיושו שביפן, לבין תל אביב. המסע של סושי-שף אקיקו מקיושו לישראל החל לפני כ-20 שנה. היום, את המרחק הזה אתם יכולים היום לעבור בבילוי מהנה ובטעימה מאחת מהמנות שמגישים באקיקו.
איטאדקי מס (itadakimasu) היא מילת הברכה לפני שמתחילים לאכול. זוהי מילה שמקפלת בתוכה גם הכרת תודה לטבע, לחקלאים ולרוח המכוונת שמניעה את הכול. את אותה תודה אנחנו מוקירים כאן כשלקוח פוסע בדלת המקום, מציץ בכלים המקוריים מיפן, מעיין בתפריט וטועם מהאוכל שלנו. זוהי זכות גדולה עבורנו להגיש אוכל יפני אותנטי.
החומרים: מקוריים, טריים ומוקפדים
את המסע אל ארץ השמש העולה מתחילים באקיקו בהקפדה על חומרי הגלם מקוריים שמיובאים מיפן על מנת לשמר על טעמים וחוויה מקורית. וכשמדובר על חומרים טריים רף האיכות אינו נופל. באקיקו הדגים הם באיכות הטובה ביותר ומגיעים בשלמותם בכל בוקר מחדש. הם בוהקים בטריותם ומוגשים כשהם נחתכו זמן קצר לפני שהורכבו במנה. גם את הרטבים מכינים באקיקו מדי יום באופן עצמאי ועל פי מתכונים יפנים בני מאות שנים. יחד הם מספקים רובד נוסף של טעם ומצטרפים אל מניפת הטעמים ההרמונית.
ההכנה: את האורז מהדקים בטפיחות קלות
טכניקת הבישול והכנת הסושי באקיקו נאמנה למסורת בת מאות שנים. את רזי אמנות הכנת הסושי למדה אקיקו מאומן סושי בעל ותק של 40 שנה, עם תשומת לב לכל פרט בשלבי ההכנה. את אומנות מלאכת חיתוך הדגים למדה בשלב שני מאחד המומחים הגדולים ביפן. כל טכניקה נועדה להוציא את המיטב מחומרי הגלם, להוסיף רובד נוסף לפסיפס הטעמים וליצור חוויה קולינרית יפנית עילית ואותנטית.
הדבקות בחומרי הגלם ובטכניקות ההכנה הובילו את יפן לבחור באקיקו כנציגה קולינרית של יפן בישראל.
החוויה: תרגיש בבית, כמו ביפן
את כלי החרס אליהם מוזגים את הסויה הכין אומן חרס יפני. למה? כדי שכל אחד יהיה שונה ממשנהו. את מקלות האכילה נניח במקביל אליך וכשהפתח מופנה ימינה. למה? כי כך היא תנועת השליפה הטבעית שלהם.
המסע הקולינרי אל יפן הוא קודם כל מסע אל התרבות והמסורת, וזו מכתיבה שאיפה לשלמות. אל המקום שבו לצומח, לחי ולדומם יש מקום של כבוד, להקפדה על כל פרט יש סיבה ותוצאה ולהערכה האנושית האחד כלפי רעהו אין גבול.
*****
איצ'י גו איצי'י אה (Ichi-go ichi-e) הוא קונספט יפני שמלמד כי כל רגע הוא מיוחד, כל מפגש הוא חד פעמי וכל אדם הוא אוצר. זה לא קשור לאוכל, אבל זה סוד האוכל שלנו.